BW weekenden


De biologische werkgroep bestaat uit een kleine 50 leden,die vanuit het gehele land samen komen. Enkele malen per jaar worden er weekenden georganiseerd, waarin het duiken centraal staat. Om de kennis binnen de groep te vergroten worden er lezingen en/of diavoorstellingen gegeven, waarbij gediscussieerd wordt over bepaalde thema's. Ook het verzamelen en bestuderen van matriaal zorgt voor meer kennis binnen de groep. De meeste leden zijn hobby biologen, maar ook professionele biologen behoren tot de groep. Dit is natuurlijk een voordeel om de kennis binnen de groep te vergroten. Verder houdt de groep zich bezig met diverse activiteiten zoals monitoring, het plaatsen van sepianetjes en het verzamelen van materiaal voor de strandwandeling.


Krab regen Het BW weekend, van 4 t/m 6 november, stond geheel in het teken van Krabben. Krabbenexpert Reindert Nijland heeft een presentatie gegeven en onder leiding van hem hebben we ook stenen gekeerd bij Goesse Sas. We hebben daar een flink aantal krabben waargenomen waaronder een klein aantal Blaasjeskrabben.

klokdiertjes regen
Zoetwaterweekend in juli 2004.
Verslag (Henk den Ouden)
Verslag en soortenlijst (Theus Hollem)
Er werd gedoken in de omgeving van Amsterdam.


2e weekend in Veerse meer

Verslag van het BW weekend waarbij, vanwege de weersomstandigheden, hoofdzakelijk in het Veerse meer werd gedoken, maar waarbij onverhoopt toch weer heel veel nieuwe biologische informatie werd verzameld.

Tekst: Marion Bilius / foto's: Joop Verkuil


BW monitoring Veerse Meer.

Verslag van het BW weekend in maart 2004, met als thema "het Veerse meer".
Dit in verband met de plannen van Rijkswaterstaat om het Veerse Meer weer onder invloed van de zee te stellen doormiddel van een open verbinding met de Oosterschelde.

Tekst: Marion Bilius / foto's: Joop Verkuil


Pitvis Veranderlijke Foto's van het Mat Vestjens, gemaakt tijdens het weekend van september 2003. En gelukkig is er ook nog een foto ingezonden door onze introducÚ: Joop Dambacher.