Cursus Onderwater biologie


Cursus Onderwater Biologie

In Tijdschriften als Onderwatersport en Duiken staan regelmatig de meest bijzondere dieren uit onze eigen Zeeuwse wateren. Veel biologisch geïnteresseerde duikers zijn bovendien ware ontdekkingsreizigers die ieder jaar weer nieuwe soorten opsporen. En dat op duikstekken waar vele duikers al jaren komen. Dan knaagt natuurlijk die vraag: “waarom zie ik dat nu niet?”

Om duikers een stukje op weg te helpen in die wereld van plantjes en vooral diertjes geeft de Biologische Werkgroep jaarlijks een cursus onderwaterbiologie.

Tijdens het cursusweekend worden duikers aan de hand van lezingen, opdrachten en duiken wegwijs gemaakt in de mysterieuze maar o zo mooie en fascinerende onderwaterwereld. De cursus wordt in een gemoedelijke sfeer gegeven door vak- en hobbybiologen in samenwerking met ervaren NOB instructeurs. Om het leereffect en de gezelligheid zo goed mogelijk te houden is er maximaal plaats voor 30 personen. Het cursusweekend is vooral bedoeld voor individuele deelnemers of kleine groepjes (max. 6p).

Vermeld bij je opgave via de email s.v.p.:

-          je naam, adres, woonplaats

-          je opleidingsniveau/ brevetering (minimaal 2sters of AOW met ervaring met nachtduiken en met duiken in de Oosterschelde)

-          je telefoonnummers: 

o    A. liefst mobielnr. die je ook naar het weekend meeneemt en

o    B. telefoonnummer voor noodgevallen.

 

SPECIALTY ONDERWATER BIOLOGIE

Mocht je prijs stellen op een brevet, dan kun je het cursusboek met daarin de brevetregistratiekaart bestellen via de NOB-webshop. Om in aanmerking te komen voor een brevet moet je echter NOB-lid worden. Je kunt van ons ook alleen een bewijs van deelname krijgen en heb je gewoon een heel leuk en leerzaam biologie weekend.

GROEPEN (> 6 PERS.):

Heb je een belangstelling voor een biologisch weekend voor een grote groep, neem dan contact op met de secretaris om te kijken wat de BW voor je kan betekenen.

 


Verslagen van de cursus in 2014 door de cursist Detlef

Datum:

23-25 juni 2017

Plaats:

Kamphuis de Koebel in Burgh-Haamstede.

Kosten:

€ 95.- p.p voor gehele cursus. Daarmee zijn de twee overnachtingen en het eten inbegrepen, maar exclusief NOB cursusboek onderwater biologie

Vereist:

2* of gelijkwaardige duikopleiding met aantoonbare ervaring in getijden water en nachtduiken én bereidheid om een bijdrage te leveren in praktische huishoudelijke zaken

NB:

Afzeggen tot 2 maanden voor de cursus kost 25 euro (70 euro retour)
Afzeggen later dan 2 maanden voor de cursus kost 45 euro
Afzeggen later dan 2 weken voor de cursus kost 65 euro

Informatie & opgave

Marieke van Dinter